TwitterFacebookPinterestGoogle+

Kurani

Pushtimi dhe konvertimi, lufta dhe paqja në Kuran

Caner K. Dagli Fragment i shkëputur nga eseja e autori Caner K. Dagli, “Conquest and Conversion, War and Peace in the…

20 Dec 2016 Kurani rezi No comments

Muhamedi

Kush është çfarë në sheriat?

Kush është çfarë në sheriat? - Wael B. Hallaq Fragment i shkëputur nga libri Wael B. Hallaq,  Introduction to Islamic Law…

04 May 2017 Muhamedi rezi No comments

Islami dhe Shkencat Shoqerore

Miti i dhunës fetare: Një analizë kritike

William T. Cavanough The Hellen Kellogg Institute for International Studies, University of Notre Dame, Mars 2004 Abstrakt Kjo ese shqyrton argumentet se feja është…

04 Jun 2017 Islami dhe Shkencat Shoqerore rezi No comments